Calcan, noua “perlă” a lui Hagi. Teja l-a exclus din lot, dar Ogăraru i-a salvat cariera. “Aveam nopţi în care nu puteam să dorm, de durere”

0

Andreas Calcan l-a impresionat pe Gică Hagi, la ultimul meci al Viitorului. Mijlocaşul a marcat două goluri în partida cu Sepsi, ajungând la 3 reuşite în play-off. Jucătorul de 25 de ani a fost adus la Viitorul la recomandarea lui George Ogăraru, care l-a antrenat la U Cluj. Fostul fundaş dreapta i-a salvat, practic, cariera lui Calcan. Jucătorul a făcut ultimii ani de juniorat la echipa “şepcilor roşii” şi a debut tot acolo în Liga 1. În 2016, când echipa juca în Liga 2, Calcan l-a avut antrenor pe Mihai Teja.

Într-o situaţie tensionată, din pricina problemelor financiare, acesta a avut mai multe conflicte verbale cu tehnicianul de astăzi al FCSB. Teja chiar l-a trimis să se antreneze cu juniorii, după un meci în care l-a schimbat în minutul 30 şi fotbalistul a plecat direct acasă. Calcan a fost exclus din lot atunci, alături de portarul de astăzi a lui Sepsi, Niczuly. “Au fost mai multe acte de indisciplină, ei nu şi-au respectat colegii, la meciurile amicale nu doreau să joace, au fost mai multe”, spunea atunci Mihai Teja. “Problemele cu Teja nu sunt de acum. Mi-a zis că nu trag, că nu pun piciorul la minge, că n-am ambiţie, ori eu am ieşit cu glezna umflată. Eu am restanţe 7 luni de zile şi venea antrenorul în vestiar şi ne zicea că dacă avem c***e să ne luăm ghetele să plecăm”, replica şi Calcan, la acea vreme.

“Aveam nopţi în care nu puteam să dorm, de durere”

Rămas fără echipă, Calcan a fost recomandat în Olanda de George Ogăraru, care îl antrenase la U Cluj. Aşa a ajuns mijlocaşul la Willem Tilburg, în prima ligă olandeză şi mai apoi la Dordrecht şi Almere. “M-a cunoscut la Universitatea Cluj, mi-a fost antrenor, i-a plăcut de mine şi prin intermediul dânsului am ajuns în Olanda. La U Cluj n-am luat salariul 9 luni, am…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.