Cabral a răbufnit și a zis tot ce îl deranjează

0

„Nevoia de a fi mare și tare e aspră, când o ai.

Mai scapă omul de dependența de alcool. Poate și de cea de droguri. Dar de dependența de șmecherie nu se scapă, maică. E un fel de bucurie-blestem, așa, de te ia pe sus și nu te mai lasă. Vrei să fii tot timpul mai șmecher. Azi mai șmecher decât erai ieri… și tot timpul mai șmecher decât ceilalți săraci care-ți trec prin față.

Și nu contează unde ești, nevoia de a fi șmecher dă în clocot! În trafic? Tu ești îmbâcsitul care se suie pe linia de tramvai, care schimbă șapte benzi de circulație în 12 metri, ăla care nu dă semnal când schimbă direcția de mers, imbecilul care nu se dă la o parte din fața ambulanței, idiotul care nu oprește la trecerile de pietoni.

Și asta doar pentru a te simți important, pentru a te vedea tu deasupra celorlalți’, a scris Cabral pe blog.

Cabral a continuat apoi. „Prin magazine sări în ochi și în urechi… ragi ca un tălâmb descuamat la un telefon pe care-l ții demonstrativ cocoțând cotul mâinii undeva în sus, în corcoduș. Și te bagi în față la coadă, repezi oamenii ce lucrează în magazinele prin care treci, tu ești gângavul pe care-l uită Dumnezeu pe partea stângă a scării rulante, bivolul care se bulucește să se suie în lift înainte ca cei care vor să coboare să o poată face.

Pe Facebook îți biciui prostia infatuată prin niște postări agramate, cu virgule aruncate ca dinții unei furci știrbe, postând de-a valma chestii care crezi tu că te arată puternic. Și deștept. Genul de imbecilitate-truism de genul… veața e k scara d la gâini… scurtă și plină de kkt. De-te naibii de nebun, da deștept te-a mai făcut tactu! În comentarii ești inevitabil dar indubitabil ăla care înjură, care scrie cu CAPS, care pune opt semne de exclamație la sfârșitul oricărei propoziții, că asta ai tu impresia că-ți dă greutate.

(…)Te văd,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.