BREAKING NEWS | Cad capete în Italia! Luigi Di Biagio a demisionat de la naţionala U21, după eliminarea de la EURO 2019: „Dacă România câştiga, mi-aţi fi zis că-s cel mai bun”

0

Luigi Di Biagio (48 de ani) a anunţat, marţi, că demisionează din funcţia de selecţioner al Italiei U21. Decizia vine la o zi după ce echipa sa a fost eliminată încă din faza grupelor la Campionatul European de tineret.

Italia a încheiat pe locul secund grupa A, cu şase puncte, la egalitate de puncte cu Spania, dar cu un golaveraj mai slab. Echipa lui Di Biagio avea nevoie de o victorie la scor a Franţei în meciul cu România sau de un triumf al tricolorilor în meciul de la Cesena, disputat luni seară, însă cele două au remizat, scor 0-0, iar Franţa a ocupat cel mai bun loc secund, eliminându-i indirect pe italieni.

Într-o conferinţă de presă organizată marţi dimineaţă, Di Biagio şi-a anunţat demisia, dar spune că nu consideră un eşec mandatul său, început anul trecut: „Trebuie să separăm rezultatele din această perioadă cu ceea ce s-a întâmplat la Campionatul European. Am făcut o treabă bună crescând tineri importanţi. Am fost puternici împotriva multor echipe importante şi mulţi fotbalişti au ajuns la naţionala mare. Rezultatul este unul trist, dar eu nu văd un eşec în asta”.

 

Di Biagio şi-a asumat integral vinovăţia pentru eliminarea prematură de la turneul final, pe care chiar Italia îl găzduieşte. Tehnicianul s-a delimitat de presa italiană şi de o parte din jucătorii săi, care au considerat că România U21 a avut un meci „de salon” cu Franţa U21, pentru ca ambele să meargă mai departe.

 

„Vina este doar a noastră, nu trebuie să căutăm niciun alibi. Persoana responsabilă sunt eu. Am şutat de foarte multe ori şi am fost mai periculoşi decât adversarii noştri, dar aşa a fost să fie. Dacă România ar fi câştigat, mi-aţi fi zis…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.