Box sau cacealma? Campionul mondial absolut al greilor, Anthony Joshua, se bate cu americanul Andy Ruiz pe 1 iunie, la Madison Square Garden. Cotele la pariuri au luat-o razna

0

Englezul Anthony Joshua (29 de ani, 22-0, 21 KO), campionul absolut al greilor profesionişti, deţinător al centurilor WBA, IBF, WBO şi IBO, şi-ar fi dorit un meci mare la debutul în SUA, programat pentru 1 iunie. Adersarul iniţial, americanul Jarrell Miller, s-a îndopat cu substanţe interzise, astfel că locul de challenger a rămas vacant. Americanul de origine mexicană Andy Ruiz a sprintat pe culoarul rămas liber, unul pe care putea să intre în istorie românul Bogdan Dinu.

Mulţi specialişti nu dau însă prea multă credibilitate luptei, pe motiv că Ruiz nu este un adversar pe măsura britanicului. Raportul de forţe se regăseşte şi în cotele acordate de casele de pariuri pentru acest meci: Joshua – 1,01 / Ruiz – 13. Rareori s-a întâmplat ca un meci de titlu, cu patru centuri pe masă, să fie atât de dezechilibrat! ”Au luat bilete la un show plin de promisiuni, s-ar putea să se aleagă cu o cacealma”, sunt mesajele legate de cei care au plătit pentru acest meci.

5 milioane de dolari pentru challenger!

Jarrell Miller a devenit challenger la titlul mondial IBF deţinut de Joshua în noiembrie 2018, când l-a învins pe Bogdan Dinu prin KO în repriza a patra, la Mulvane (Kansas). Victoria americanului a fost deasupra oricărui dubiu, însă precedentele întâmplări din cariera sa, cu trei teste antidoping picate consecutiv, inclusiv la hormoni de creştere, aruncă o umbră de îndoială vizavi de întreaga sa activitate. Dinu ar fi putut ajunge în faţa unui meci de 5 milioane de dolari, venituri garantate pentru challenger, însă banii vor intra acum în contul lui Andy Ruiz.

Meciul dintre Joshua şi Ruiz (29 de ani, 32-1, 21 KO) va avea loc la Madison Square Garden din New York, eveniment pentru care s-au vândut 15.000 de bilete încă de la mijlocul lui aprilie, când…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.