BMW cere Germaniei să blocheze introducerea WiFi ca standard pentru mașinile din Europa: nemții luptă pentru implementarea 5G pe mașinile conectate

0

BMW a cerut guvernului german să blocheze inițiativa Comisiei Europene de introducere a tehnologiei WiFi ca standard pentru mașinile din Europa. Constructorul bavarez a făcut un nou apel pentru susținerea 5G, înaintea votului ce va avea loc miercuri în Parlamentul European.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Constructorii auto și partenerii lor pun presiune pe autoritățile europene pentru adoptarea unui standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor conectate la internet, un sector estimat la câteva miliarde de euro anual.

La nivel înalt, există contre pe marginea acestui subiect între Parlamentul European și Comisia Europeană. Parlamentul dorește 5G, în timp ce Comisia propune tehnologia WiFi.

După ce a făcut apel către Comisia Europeană pentru introducerea internetului 5G în mașini, BMW cere acum Germaniei să blocheze inițiativa CE de implementare a tehnologiei WiFi.

„Suntem convinși că impunerea tehnologiei Wi-Fi va cauza întârzieri semnificative în lansarea europeană a comunicațiilor car-to-car și car-to-infrastructure,” se arată într-o scrisoare semnată de șefii BMW, dar și de cei ai companiei Deutsche Telekom, și trimisă către ministrul german al Transporturilor.

Oficialul guvernamental a transmis că va examina documentul înainte să emită o poziție pe marginea acestui subiect. Amintim că, la sfârșitul anului trecut, BMW, Vodafone și Ericsson au făcut un apel către Comisia Europeană pentru introducerea internetului 5G în mașini.

În urmă cu o săptămână, Comisia pentru transport din Parlamentul European a respins propunerea CE de introducere WiFi pentru mașinile din Europa. Comisia respectivă a invocat o clauză care impune ca noile tehnologii să fie modificate astfel încât…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.