beneficii, reguli și când trebuie schimbate

0

Amintim tuturor șoferilor că nu ar trebui să aștepte apariția zăpezii sau venirea lui Moș Crăciun pentru a trece la anvelopele de iarnă.

1. Ce sunt anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarnă sunt diferite față de cele de vară, create cu ajutorul unui compus diferit, mai moale, pentru a rămâne flexibile chiar și la temperaturi scăzute. Acest compus, în combinație cu un design special al benzii de rulare asigură o aderență superioară, pentru optimizarea performanței unui vehicul în condiții de iarnă, pe drumuri înghețate sau acoperite de zăpadă. Anvelopele de iarnă îmbunătățesc siguranța unui vehicul prin intermediul optimizării tracțiunii și aderenței la frânare.

2. Când ar trebui să trec la anvelope de iarnă?

De la începutul lunii noiembrie și până la jumătatea lunii aprilie, acestea fiind cele mai friguroase luni. Dacă temperatura scade sub 7°C, anvelopele de iarnă vor performa mult mai bine decât cele de vară.

3. Care sunt beneficiile anvelopelor de iarnă?

Dacă frânezi în condiții de iarnă, anvelopele de iarnă vor avea o distanță de frânare cu 50% mai scurtă decât anvelopele de vară . Frânarea pe zăpadă cu anvelope de iarnă, la o viteză de 50km/h ar opri mașina la o distanță de 26,4 metri – comparativ cu 77,9 metri cu niște anvelope normale de vară, conform unor măsurători realizate de Goodyear.

În plus, pentru o distanță de frânare semnificativ mai scurtă, anvelopele de iarnă îți oferă și o manevrare excelentă și o mai bună reacție a direcției, chiar și în condiții de iarnă, permițând șoferului să dețină controlul în fiecare moment. Anvelopele de iarnă prezintă multiple lamele și caneluri care sapă în zăpadă pentru extra aderență.

Distanța de frânare mai scurtă și manevrabilitatea excelentă oferă șoferilor un plus de încredere pentru a trece cu bine peste dealuri, poduri și viraje strânse, chiar și în cele mai…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.