Banca Transilvania mai bagă o fisă-n aparat ca să mimeze inovația

0

Banca Transilvania lasă impresia că poate intui tendințe, că le fructifică, dar când privești produsele din trecut pare că n-a știut să le ducă la capăt. Cel mai nou caz: plata cu ceasul. Da, din nou.

„[…] Așa ar fi libertatea de a face cumpărături cu smartwach-ul la finalul unui antrenament sau al unei plimbări, fără a mai fi nevoiți să avem la noi numerar, card sau chiar telefon. Această nouă opțiune completează soluțiile de plată mobilă din portofoliul BT și confirmă angajamentul nostru de a extinde opțiunile digitale prin adaptarea la schimbările din stilul de viață al  clienților noștri”, a declarat Oana Ilaș, director dezvoltare & management produse retail, Banca Transilvania.

Declarația de mai sus a fost inclusă într-un comunicat de presă pe care Banca Transilvania l-a publicat pe site-ul său.

Vestea este că Banca Transilvania și Garmin lansează, în premieră pe piața din România, opțiunea de plăți contactless prin smartwatch. Implicit, ai posibilitatea de a face shopping cu ceasul Garmin care are opțiunea Pay, prin conectarea cardurilor Visa BT cu acesta.

În primul rând, da, ai citit corect: carduri Visa. Dacă ai Mastercard, n-ai noroc. Poate pe viitor. Altfel, procedeul e destul de simplu – așa cum era evident de la alte opțiuni, cum ar fi Fitbit Pay, Apple Pay și alții. Ai nevoie de un ceas compatibil, conectat la telefon. Bagi cardul Visa de la Banca Transilvania în aplicație, alegi un PIN, accepți termeni și condiții și gata, plătești.

Demersul este promițător și arată că România poate fi o piață a plăților contactless independente de card. Totuși, nu-i prima dată când Banca Transilvania încearcă. În 2017, a lansat chiar un ceas dedicat pentru așa ceva. Ceasurile, ambele modele, erau un pic prea scumpe ca să-ți pese că poți plăti cu ele. Și erau vag elegante.

În prezent, parteneriatul cu Garmin e lăudabil, dar…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.