BAC 2019. Ce subiecte au căzut la proba orală la limba franceză

0

BAC 2019. Află ce subiecte s-au dat la proba orală la limba franceză. Absolvenții clasei a XII-a au susținut zilele acestea proba competențelor lingvistice într-o limbă străină la alegere.

Deocamdată, pe site-ul Ministerului Educației sunt doar modelele de subiecte. Cele care s-au dat în zilele de 7, 10 și/sau 11 iunie la limba franceză vor fi afișate pe 12 iunie. Vom reveni cu o actualizare atunci când vor fi publicate.

Până atunci, poți accesa AICI modelele de subiecte la limba franceză.

BAC 2019: proba de competențe lingvistice la limba franceză

În zilele de 7, 10 și 11 iunie se susține proba C de competențe lingvistice la o limbă de circulație internațională, la alegerea absolventului.

Elevii pot alege una dintre următoarele limbi străine: engleză, franceză, germană, ebraică, italiană, japoneză, portugheză, rusă, spaniolă, turcă sau chineză.

BAC 2019: cum arată subiectele la proba de competențe lingvistice

Proba de competențe într-o limbă străină are trei părți: orală, audio și scrisă. Proba orală și cea audio se organizează în aceeași zi, iar proba scrisă va avea loc a doua zi. Structura probei de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională este la fel ca în anii trecuți.

Proba audio constă într-o probă de înțelegere a unui text, având durata de 20 de minute și în cadrul căreia se evaluează competențele privind receptarea textului audiat. Această probă testează elevilor capacitatea de înțelegere și rezolvare a două subiecte pe baza unui text audio.

Proba orală constă în rezolvarea și prezentarea a trei subiecte în fața unei comisii, formată, de regulă, din trei profesori care predau limba străină respectivă; Candidații au la dispoziție 10 – 15 minute, timp în care se evaluează competențele privind producerea de mesaje orale și interacțiunea orală.

Proba scrisă durează 120 de minute și testează competențele…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.