Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei: titlul constructorilor, singura miză pentru Mercedes și Ferrari

0

Mercedes și Ferrari luptă pentru titlul constructorilor în cursa de la Interlagos, după ce Lewis Hamilton și-a adjudecat un nou trofeu la piloți.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Formula 1 ajunge la sfârșitul acestei săptămâni în Brazilia, pe unul dintre cele mai apreciate circuite din calendarul competițional.

Spre deosebire de alte sezoane, etapa este lipsită de tensiunea luptei pentru titlul piloților, întrucât Lewis Hamilton și-a adjudecat deja trofeul la finalul etapei precedente din Mexic.

Cu toate acestea, Mercedes și Ferrari au în continuare o miză importantă reprezentată de titlul constructorilor, mai ales că un astfel de trofeu echivalează cu o sumă mai mare de bani din drepturile TV. De altfel, oficialii Ferrari și-au exprimat public interesul pentru acest trofeu, mai ales că în acest an se împlinesc 10 ani de când Scuderia nu a mai obținut titlul constructorilor.

„Campionatul constructorilor nu este decis, iar echipa a redus diferența de puncte pe parcursul ultimelor două curse. Prin urmare, suntem determinați să luptăm până la final, începând cu Marele Premiu al Braziliei”, a declarat Maurizio Arrivabene, șeful Ferrari.

Circuitul de la Interlagos

Departe de a fi un circuit presărat cu numeroase oportunităţi de depăşire, Interlagos reprezintă totuşi locul unde acestea nu sunt tocmai imposibile. Unul dintre punctele de referinţă este primul viraj, acolo unde denivelarea este foarte mare, iar startul tinde să producă deseori incidente. Circuitul a fost reasfaltat în întregime înaintea ediţiei de anul trecut.

Piloţii vor avea la dispoziţie două zone în care vor putea folosi sistemul DRS în cazul în care se află la mai puţin de o secundă în spatele unui rival. Prima zonă de activare…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.