Autonomia oficială a lui Kia e-Niro a fost supraestimată cu 30 de kilometri: SUV-ul electric parcurge 455 de kilometri cu o încărcare

0

Organizația independentă care a omologat autonomia SUV-ului electric Kia e-Niro a utilizat o procedură eronată pentru calculul final. Astfel, Kia a refăcut testele, iar autonomia modelului electric a scăzut cu 30 de kilometri în cazul versiunii de top. Și „fratele” Hyundai Kona Electric va trece printr-o nouă procedură pentru recalcularea autonomiei.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Trecerea la noul ciclu WLTP se pare că a cauzat o serie de probleme și în rândul organizațiilor independente care se ocupă de testarea vehiculelor. Conform oficialilor Kia, autonomia modelului electric e-Niro a fost supraestimată.

Organizația independentă care a aprobat rezultatele testelor a utilizat o metodă greșită pentru calcularea autonomiei. Reprezentanții Kia spun că timpul alocat pentru testul în modul urban a fost unul greșit, iar acest lucru a dus la supraestimarea autonomiei oferite de SUV-ul electric.

Eroarea a fost identificată de reprezentanții Kia în momentul în care omologau un nou vehicul electric. Producătorul asiatic nu a anunțat numele noului model, dar cel mai probabil oficialii fac referire la proaspătul Kia Soul EV. Modelul electric a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles și folosește tot o baterie cu capacitatea de 64 kWh.

Totodată, Kia a comunicat și noile valori obținute de e-Niro. Versiunea echipată cu bateria de 64 kWh oferă o autonomie WLTP de 455 de kilometri, cu 30 de kilometri mai puțin față de valoarea anunțată inițial. Varianta de bază echipată cu bateria de 39.2 kWh promite o autonomie de 289 de kilometri, cu 23 de kilometri mai puțin față de valorile comunicate în momentul prezentării.

În același timp, Hyundai a anunțat că noul Kona Electric, fratele lui Kia e-Niro, a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.