Autobuzul viitorului arată ca un tramvai și îți încarcă telefonul

0

Spaniolii fabrică unele dintre cele mai moderne autobuze electrice din lume. Un model deosebit este autobuzul care seamănă cu un tramvai și care îți permite să-ți încarci până și telefonul, prin USB.

În timp ce Primăria Capitalei abia face rost de niște autobuze turcești, și acelea pe carburanți, în alte țări din Uniunea Europeană, companiile producătoare de autocare dezvoltă o întreagă flotă auto de autobuze electrice futuriste.

Irizar este o companie reputată din Spania care face unele dintre cele mai tari autocare și autobuze din lume. Pe lângă modelele pe carburanți cu un consum foarte redus, a dezvoltat și versiuni electrice care par desprinse din filmele SF.

Unul dintre ele este ie Tram, au autobuz electric articulat care seamănă cu un tramvai, dar care funcționează și merge ca un autobuz obișnuit.

Această “bijuterie” tehnologică a fost prezentată pentru prima dată anul trecut, în cadrul târgului Busworld, din orașul belgian Kortrijk.

Are o lungime de 18 metri și o capacitate pentru 155 de persoane. Ușile sunt glisante și cu un timp de răspuns foarte rapid, astfel încât urcarea și coborârea din autobuz să se facă în cel mai scurt timp posibil, fără să se blocheze traficul sau să îi întârzie pe pasageri. ie Tram are, într-adevăr, un design unic, pe care nu-l vei întâlni decât la mașinile produse de Irizar.

Sistemul de baterii este conceput să se adapteze nevoilor oricărui operator. Permite izolarea ușoară și înlocuirea rapidă în caz de eroare a unuia dintre module, fără a afecta funcționarea mașinii.

Bateriile sunt fabricate din litiu-ion din categoria LTO (oxid de titanat de litiu), cu o autonomie sporită și întregul sistem de funcționare al autobuzului este conceput special pentru acest tip de baterii.

Cea mai interesantă caracteristică a sistemului e că permite încărcarea vehiculului în câteva minute în timpul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.