Au motorsportul în sânge. Doi fraţi vor titlul naţional anul acesta în raliuri la juniori

0

De când se ştie, viaţa sa a gravitat în jurul maşinilor de raliu. Primele amintiri din copilărie ale lui Norbert Maior sunt de la cursele unde tatăl său, Robert Maior, participa în urmă cu 17 ani. Acum, este lider în clasamentul juniorilor în Campionatul Naţional de Raliuri, iar sora sa mai mică, Francesca, îi este copilot.

„Cum a început viaţa în motorsport pentru mine? Cred că cel mai elocvent exemplu este faptul că prima mea aniversare a fost chiar în timpul unui raliu din Turcia, unde tata m-a luat cu el. De fapt, la fiecare eveniment la care tata a fost prezent, eram prezenţi cu toţii, iar asta s-a întâmplat încă din primele mele luni de viaţă”, povesteşte Norbert (20 de ani).

„Eu alegeam maşinuţele fratelui meu, în locul păpuşilor, aveam în stânge motorsportul. Visam numai maşini”, se amuză şi Francesca (19 ani).

Francesca şi Norbert au fost mereu nedespărţiţi. Pentru a fi alături de Norbert, Francesca a început şcoala pe când avea 4 ani şi 8 luni. „A fost nevoie de o dispensă pentru asta, dar am reuşit şi am rămas aproape”, spune Francesca.

De anul trecut, cei doi formează o echipă şi în maşina de raliu. Norbert e pilot pe un Peugeot 106, iar Francesca îi este copilot. „Dacă în copilărie, ne mai înghionteam, acum ne înţelegem perfect. Faptul că suntem colegi în maşina de concurs ne-a apropiat mult. Acum eu ascult de ea, nu am de ales (n.r. râde). Serios vorbind, cred că facem o echipă bună”, completează Norbert, care şi-a făcut debutul în raliuri în urmă cu 4 ani.

Norbert şi Francesca au reuşit să impresioneze încă de la prima cursă împreună. Se întâmpla în 2018, la Braşov, acolo unde cei doi, deşi nu au o maşină extrem de puternică, s-au aflat în Top 10 la general mult…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.