Au ieşit pe zero. CFR-FCSB a oferit doar două bare. Campioana îşi păstrează avansul, după un meci cum îi place lui Petrescu. Cronica derby-ului

0

Dacă cineva se aştepta la spectacol, la multe ocazii şi goluri dintr-un meci CFR – FCSB înseamnă că nu mai văzuse niciunul dintre precedentele partide între cele două, cu Dan Petrescu pe bancă sau nu mai văzuse niciun meci în Liga 1. Era meciul campionatului, între echipele cele mai importante, mai solide, mai bogate şi mai performante în ultimii 10 ani în Liga 1. CFR – FCSB tinde să devină clasicul fotbalului românesc. Un semn clar că pentru suporterul român nu contează deciziile din justiţie şi că pentru el FCSB înseamnă Steaua s-a văzut la casele de bilete.

CFR aproape că poate să plătească salariul lui Ioniţă pe un an, cu banii încasaţi din bilete. A fost stadion aproape plin la meciul cât un titlu pentru Dan Petrescu şi Teja, iar mulţi dintre spectatori ţineau cu cea pe care ei o numesc Steaua, atunci când o încurajează la stadion. Miza era uriaşă, putea fi meciul campionatului, iar toţi cei implicaţi ştiau asta. Presiunea şi nervii s-au simţit de la primul duel. A fost o încrâncenare ieşită din comun şi o intensitate dusă spre extrem în duelurile fizice.

Încrâncenare şi bara lui Vinicius

Dan Petrescu şi-a pus amprenta pe meci, aşa cum doar el ştie. A omorât spectacolul, dar asta nu l-a interesat niciodată. L-a interesat să ţină FCSB închisă ca într-o cuşcă, pentru ca echipa lui Teja să nu poată ajunge în preajma lui Arlauskis. CFR a cedat posesia, iar vicecampioana s-a chinuit, pur şi simplu, să-şi creeze ocazii. În puţinele momente când defensiva clujenilor n-a arătat aşa cum îşi dorea Petrescu, FCSB şi-a creat şansele de gol. Man a tras puţin pe lângă poartă (13), iar Gnohere a ratat total şutul dintr-o poziţie bună (43).

Din jocul timid şi destul de limitat de atac al CFR-ului a ieşit o ocazie, în prima repriză,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.