Atacul criminal din Noua Zeelandă ne arată cum e Facebook de fapt

0

Facebook avea la sfârșitul lui 2018 peste 30.000 de angajați pentru siguranță și securitate. Dintre aceștia, cam jumătate erau moderatori de conținut.

Totuși, se pare că aceștia nu sunt de ajuns pentru a controla postările a celor peste două miliarde de utilizatori activi.

Provocările Facebook în Live

După atacul asupra celor două moschei din Noua Zeelandă, Facebook admite că nu poate controla perfect live-urile transmise pe platformă. Facebook folosește inteligența artificială pentru a detecta conținutul necorespunzător. Aparent, există prea mult conținut în general, dar nu suficient conținut nepotrivit pentru a putea antrena suficient de bine inteligența artificială. Astfel, Facebook se bazează pe utilizatorii săi să raporteze live-urile cu conținut inadecvat.

E de așteptat ca opțiunea prin care utilizatorii pot transmite live orice vor aibă și aspecte negative. Totuși, o companie care oferă astfel de servicii ar trebui să fie capabilă să monitorizeze dacă postările respectă termenii de utilizare.

Atacul de la Christchurch a amplificat îngrijorarea legată de conținutul live-urilor de pe platformă. „Recunoaștem că instantaneitatea Facebook Live aduce provocări unice”, a declarat compania într-o postare pe blog, la scurt timp după atac.

Totuși, există o listă în continuă creștere de transmisiuni live nepotrivite. Există multe raportări de conținut de live-uri care conțin imagini cu crime, sinucideri sau violență pe platformă.

Cum a gestionat Facebook live-urile cu atacul din Noua Zeelandă

Potrivit companiei, atacurile transmise live pe Facebook au fost vizionate de mai puțin de 200 de ori în timp real. Apoi, au fost văzute de încă 4000 de oameni. Peste 1,5 milioane de videoclipuri ale atacului au fost postate la nivel global.

Se pare că până când un număr semnificativ de videoclipuri cu conținut violent sunt capturate în baza de date a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.