Astra a învins „U” Cluj, dar riscă să piardă meciul la „masa verde”. Gafa pe care ar fi comis-o staff-ul tehnic al giurgiuvenilor. EXCLUSIV | Reacţia lui Ovidiu Sabău: „Am sesizat problema”

0

Astra a învins „U” Cluj cu scorul de 4-3, într-un meci extrem de spectaculos, dar giurgiuvenii riscă să piardă partida la masa verde după o posibilă gafă a staff-ului tehnic. Formaţia din prima ligă a efectuat a patra schimbare în a doua repriză de prelungiri, dar fără să-şi epuizeze primele trei modificări în timpul regulamentar. Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), o echipă angrenată în Cupa României ar putea efectua a patra modificare, doar dacă îşi epuizează primele trei schimbări în timpul regulamentar.

Gheorghe Mulţescu i-a introdus pe Valentin Gheorghe şi pe Laurenţiu Buş în minutul 64, respectiv 76, iar ultimele două modificări le-a făcut în prelungiri. În minutul 118 a intrat Erico da Silva, iar în minutul 120 a fost aruncat în teren şi Koukou.

Articolul 30 din ROAF a fost schimbat în acestă vară. Până la startul acestui sezon situaţia privind a patra schimbare era destul de clară, ultima parte fiind îngroşată cu roşu după cum urmează: „În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.”

Acum, FRF a scurtat paragraful privind a patra schimbare, lucru care nelămureşte cluburile: „În faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.