Aston Martin Vantage GT3: spaima japonezilor AutoExpert

0Aston Martin Racing în parteneriat cu echipa D’station Racing şi-a trecut în cont victoria de debut a noului model Aston Martin Vantage GT3 pe circuitul Suzuka Raceway, în runda de deschidere a Super Taikyu series.

Victoria survine la a treia cursă la care Aston Martin Vantage GT3 participă, după Nürburgring şi cursa de 12 ore de la Abu Dhabi de anul trecut. Dacă aceste două etape au fost utilizate ca teste, în Japonia Aston Martin Vantage GT3 a luat startul având omologare FIA.

Pe circuitul de la Suzuka echipa D’station Racing s-a prezentat cu învingătorul clasei la Le Mans, Darren Turner şi cu vedeta locală Tsubasa Kondo, modelul Aston Martin Vantage GT3 încheind cele cinci ore cu un avans considerabil faţă de echipajul clasat pe locul secund.

Kondo a plecat din prima linie a grilei de start, în spatele Nissan-ului GT-R NISMO pilotat de Teruhiko Hamano, Kazuki Hoshino şi Kiyoto Fujinami, iar după jumătatea cursei a trecut la conducere, lăsându-i lui Turner plăcerea de a trece linia de sosire.

„Este un început fantastic pentru noul model Aston Martin Vantage GT3,” a spus Turner. „Imi place foarte mult să concurez în Japonia iar circuitul de la Suzuka este printre favoritele mele”, a mai spus.

La rândul său, Satoshi Hoshino, preşedintele echipei D’station Racing, s-a declarat încântat: “Cinci ore pline reprezintă foarte mult pentru o maşină de curse. Insă, am avut o zi perfectă, maşina a funcţionat ca un ceasornic. M-am bucurat să îi am în echipă pe Darren Turner şi Tsubasa Kondo. Echipa mea este onorată să  participe la această primă victorie a modelului Aston Martin Vantage GT3.”

Te-ar putea interesa si:  Atomul de la originea Aston Martin?

 

O altă motorizare

Noul Vantage a înlocuit anul trecut generaţia precedentă, fiind modelul entry-level al constructorului britanic. Modelul GT3 vine cu o aerodinamică îmbunătăţită şi cu un design mai agresiv. Eleronul din…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.