ASF exclude schimbări la asigurările RCA: „Nu eliminăm polițele pe o lună și nu trecem la asigurarea pe persoană”

0

Autoritățile au anunțat că nu intenționează să renunțe la asigurările RCA pe o lună și nici ca acestea să fie încheiate pe persoană, în ciuda recomandărilor formulate recent de Consiliul Concurenței.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Consiliul Concurenței a anunțat în luna februarie o serie de propuneri pentru îmbunătățirea pieței de asigurări RCA.

Printre măsurile propuse se număra renunțarea la asigurările pe o perioadă de numai o lună, sub pretextul că cei care încheie o astfel de poliță uită ulterior să o reînnoiască. În plus, o altă recomandare era ca asigurarea RCA să fie încheiată pe persoană, nu pe mașină, pentru a reflecta mai bine comportamentul șoferilor.

Cu toate acestea, oficialii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), instituția care reglementează piața asigurărilor RCA, au exclus astfel de modificări în perioada următoare.

„Nu se are în vedere trecerea asigurării pe persoană, ci va rămâne pe maşină. Nu se are în vedere nici zonarea teritoriului după riscuri, deoarece mașinile circulă prin toate zonele de risc. De asemenea, nu se preconizează eliminarea polițelor pe o lună”, a declarat Cristian Roşu, vicepreşedinte al diviziei de Asigurări-Reasigurări din cadrul ASF.

O serie de estimări oficiale arată că în prezent doar 75% din mașinile din parcul auto national au asigurare RCA, însă Roşu susține că gradul de acoperire real este de circa 90%. Diferența ar fi reprezentată de mașini care nu sunt folosite niciodată.

„Gradul de cuprindere în RCA este de peste 90% pentru vehiculele care circulă în mod constant pe drumurile publice. Acel procent de aproximativ 75% este format din parcul nedeplasabil aflat încă în evidențele scriptice, precum și din…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.