Ar fi primul român din istoria modernă care reuşeşte asta: Eduard Grosu, la un pas de Turul Franţei! „Pe 15 ianuarie se decide totul”

0

Eduard Grosu, primul ciclist român profesionist, a devenit campion national şi la ciclocros, iar pe 15 ianuarie va afla dacă devine primul român din epoca modernă participant în Turul Franţei.

La concursul din Parcul Tineretului, zeci de sportivi s-au luptat cu frigul la Campionatul Naţional de ciclocros. Bicicletele au fost unse cu spray-uri speciale pentru a nu le îngheţa piesele. Şi ciclişti au apelat la unguente pentru a nu degera.

“Ca în fiecare an facem sărbătorile pe bicicletă şi mă bucur că am reuşit să ajung aici. Ciclocrosul e una dintre ramurile cu care am început eu. În 2009/2010 am fost în Turul Italiei, am câştigat o etapă  de ciclocros, am cel mai bun rezultat al României la Mondiale. Totul e diferit aici, la 0 grade, dar concursul are doar o oră, eşti mereu la un puls foarte mare, nu prea simţi frigul de afară.  Bicicleta e specială, frânele sunt mai distanţate faţă de cele de şosea, cauciucurile mai îngute, roţile mai mari. Ciclocros presupune să ai iarbă, zăpadă, noroi, gropi, tot ceea ce se întâlneşte în pădure, doar că puţin diferit de mountainbike.

Anul acesta a fost unul bun petru mine, am semnat cu Delko Marseille Provence, voi participa la mai multe curse între care şi Paris-Nisa şi apoi vom vedea a doua parte a sezonului. Am făcut un pas mai mare spre visul meu, pe 15 ianuarie se vor decide wild-cardurile pentru Turul Franţei, managerul meu este foarte încrezător că vom primi, aşteptăm şi sperăm să nu avem alte surprize”, a declarat Eduard Grosu.

Grosu a alergat cu bicicleta în spate pe dealuri, a fost singurul concurent care s-a încumetat să pedaleze în şort la 0 grade şi a trecut linia de finiş cu mâna la tâmplă uitându-se ironic după adversari, iar la final şi-a spălat ad-hoc picioarele cu o sticlă de apă.  Grosu a fost urmat în clasament la CN…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.