Apple investește sute de milioane de dolari în jocuri video

0

Apple cheltuiește sute de milioane de dolari pentru a obține jocuri în exclusivitate pentru noul serviciu de gaming Arcade.

Astfel, Apple arată că ia în serios jocurile video și că acestea ar putea aduce profituri generoase în viitor. Poate atenția mass-media se află pe serviciul de streaming TV+, însă jocurile s-ar putea dovedi a fi o sursă de venit mai importantă pentru companie decât serialele.

Câteva persoane din interiorul companiei au confirmat pentru Financial Times că Apple vrea să cheltuiască câteva milioane de dolari pe fiecare joc dintre cele 100 ce vor fi selectate pentru lansare pe Acrade. Asta înseamnă un buget de peste 500 de milioane de dolari.

De asemenea, odată cu acestă investiție masivă a Apple crește și competiția în industria jocurilor, unde jucătorii consacrați ca Sony, Microsoft, Nintendo trebuie să se lupte cu Google, Tencent și acum și Apple pentru a obține jocuri în exclusivitate.

Unii analiști susțin că veniturile din Arcade ar putea deveni un business de zeci de miliarde de dolari pentru Apple, în doar câțiva ani. Dar pentru a se impune pe piață, Apple trebuie să investească și mai mult fără a avea vreo garanție că platforma va avea succes.

De ce vrea Apple un serviciu de jocuri video

Gigantul american le oferă, astfel, dezvoltatorilor un motiv în plus ca să fie de acord să-și publice jocul doar pe Apple Arcade și să nu facă disponibil jocul pe alte platforme sau să-l lanseze mai târziu pe Android, Xbox etc. Unele înțelegeri ar prevedea ca jocurile să fie disponibile pe Apple Arcade apoi peste câteva luni mai târziu să ajungă și pe PC-uri sau console.

Practic, banii oferiți de Apple ar trebui să acopere costul de dezoltare al unui joc indie. Printre brandurile care și-au anunțat produse pe Apple Arcade se numără Sonic the Hedgehog, Cartoon Network și Lego. De asemenea, dezvoltatori independenți de jocuri video…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.