Aplicația de pe telefon care îți poate salva viața în România

0

Probabil te-ai gândit cât de mutl de ajută  aplicațiile de pe telefonul tău și, aparent, există una mai utilă decât un apel la 112.

În locul clasicului apel la 112, prin care ceri ajutor serviciilor de urgență, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a lansat la jumătatea lunii februarie aplicația Apel 112. Dar aceasta oferă ceva în plus față de un apel obișnuit. La momentul inițierii apelului prin aplicație, coordonatele tale GPS sunt transmise automat către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Astfel, salvarea, poliția sau pompierii vor știi exact unde te afli atunci când ai nevoie de ajutor. Nu mai trebuie să pierzi timp cu indicații.

Aplicația se poate dovedi utilă mai ales în momentele în care o persoană nu poate efectua clasicul apel la 112 sau pur și simplu nu mai are timp să o facă.  A fost și cazul unui bărbat care suferă de o boală pulmonară cronică și este dependent de aparatul de oxigen. În timpul unei pene de curent, aparatul care îl ținea în viață pe bărbat a rămas fără energie. Totuși, printr-o simplă apăsare pe icon-ul aplicației, acesta a putut primi rapid îngrijiri medicale. Totul pentru că serviciul de ambulanță a avut informații exacte despre locația sa.

Cum funcționează aplicația Apel 112

Aplicația poate fi folosită atât pe Android, cât și pe iOS, începând cu versiunile 4.4, respectiv 5. Coordonatele GPS din aplicație au o acuratețe de până la 1,1 metri. De asemenea, îți poți actualiza locația în timp real. În cazul în care te deplasezi de la locația inițială, poți actualiza coordonatele GPS și să trimiți noua locație către serviciile de urgență.

Aplicația funcționează doar dacă ai acces la internet și după activarea GPS-ului. Deci dacă ești într-o zonă fără Wi-Fi sau nu poți folosi datele mobile, ai putea întâmpina probleme. Totuși, coordonatele GPS sunt disponibile…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.