Aplicația de dating din Black Mirror devine realitate

0

„Hang the DJ” a fost probabil cel mai bun episod din sezonul patru al serialului Black Mirror. În acel episod era ilustrată o aplicație de dating care le oferea celor doi parteneri un timp limitat înainte de a trece la următorul. Cine a fost inspirat de acest sistem distopic și a creat o aplicație similară.

Aplicația se numește Juliet și este disponibilă gratuit pe magazinul de aplicații al Apple. Aplicația te potrivește doar cu o singură persoană și apoi ți se impune un timp în care trebuie să interacționați. Acestă potrivire se face în urma unei analize.

Așadar, după ce te-ai potrivit cu o altă persoană ai un timp limitat să răspunzi, iar Julian Alexander, cel care a creat aplicația, crede că acest element aduce o stare de urgență și incitare care-l ajută pe utilizator să realizeze o conexiune cu cineva. Dacă partenerii nu se înțeleg atunci treci la următorul partener, iar sistemul ar trebui să învețe din interacțiunile anterioare și să-ți dezvăluie o persoană cu care te-ai putea înțelege și mai bine.

După fiecare „întâlnire”, utilizatorii sunt rugați să completeze un chestionar în care să spună cum a fost experiența.

„În timp ce alte aplicații de dating se concentrează pe cantitate, fără a lua în calcul compatibilitatea. Eu vreau să am o abordare bazată pe calitate, să potrivesc oamenii pentru ca aceștia să aibă șansa să creeze o conexiune adevărată”.

Creatorul aplicației de dating a mers pe Reddit unde a făcut un AMA (Ask me anything) și așa aplicația a câștigat foarte multă popularitate. Julien Alexander spune că după acea experiență pe Reddit, aplicația a strâns câteva mii de utilizatori. Nu este un număr uriaș, mai ales pentru o aplicație de dating, dar dacă potrivirile sunt bune poate numărul utilizatorilor va crește.

Deocamdată, aplicația nu are un rating foarte bun 2,1/5, însă Julian Alexander…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.