Antrenori trecuți pe la Barcelona caută juniori talentați în România

0

Aproape că nu există club mare european care să nu aibă în lot români, la nivel de copii și juniori. Puștii însă nu răzbesc ca seniori (cazul lui Vlad Dragomir, care n-a făcut purici la Arsenal Londra). Copiii sunt urmașii unor români plecați din țară pentru un trai mai bun (cazul Florin Andone, care s-a ridicat la Cordoba – Spania, este cel mai elocvent).

Moda academiilor străine care dau năvală

Fenomenul care ia amploare este cel al academiilor deschise de mari cluburi vestice pe tărâm românesc.

Cluburile occidentale continuă ofensiva în fotbalul românesc. După Atletico Madrid și Juventus Torino, antrenori trecuți pe la FC Barcelona sosesc în România, pentru a găsi juniori talentați. Căutarea va începe pe 1 martie, în București, și se va încheia, pe 31 martie, la Craiova. În total, 8 orașe din toate regiunile istorice ale României.

O academie din Barcelona, FAB (Football Academy Barcelona) Master Class, condusă de impresarul român Gabriel Florea și la care activează antrenori care au în CV gruparea catalană, vor colinda țara noastră, în tentativa de a da peste ‘aur’ fotbalistic. Selecția este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. În urma trialurilor, cei aleși vor intra într-un program asemănător cu al academiilor de la marile cluburi de afară.

Cei care vor recruta juniori români au experiență importantă la acest nivel. Academia de Fotbal din Barcelona (FAB) Master Classes, care urmează să descindă în România în primăvara anului viitor, se descrie ca ‘o școală de fotbal cu sediul în apropiere de Barcelona și formată de un grup de profesioniști cu experiență deosebită în predarea acestui sport, au fost antrenori ai FC Barcelona si Nationala Cataloniei, campioni mondiali’. 

Înscrierea costă 114 euro

Înscrierea la cursul ținut de antrenorii de la Barcelona costă 114 euro, potrivit informațiilor…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.