Aniversare în Ingolstadt: 25 de ani de la introducerea primului model Audi RS

0

Audi aniversează 25 de ani de la debutul lui RS 2 Avant, primul model din gama de performanță a constructorului german.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

În urmă cu 25 de ani, Audi lansa primul său model din gama de performanță RS: Audi RS 2 Avant. În tot acest timp, divizia de performanță a constructorului german a crescut consistent, iar până acum, gama RS a adunat 25 de modele.

„Fiecare membru al familiei RS exprimă pasiunea pe care o punem atunci când dezvoltăm mașini de performanță. Timp de 25 de ani, clienții s-au bucurat de serviciile modelelor RS și au beneficiat de emoție pură și de bucuria oferită în timpul condusului”, a declarat Oliver Hoffmann, director general Audi Sport.

Povestea Audi RS începe în 1994 odată cu lansarea lui RS 2 Avant, un model echipat cu un motor de 2.2 litri cu cinci clindri capabil să dezvolte 326 de cai putere. Mulțumită acestui model, Audi a reușit să aducă într-o lumină nouă conceptul de break de performanță.

Cel de-al doilea model cu care Audi a reușit să imprime în mintea consumatorilor conceptul de break de performanță a fost RS 4 Avant. Având la bază modelul S4, primul RS 4 Avant miza pe un motor V6 de 2.7 litri preparat cu ajutorul diviziei RS, dar și cu intervenția celor de la Cosworth Technology. Astfel, propulsorul introdus în 1999 pe RS 4 Avant avea să ofere 380 de cai putere, cu 115 CP mai mult comparativ cu unitatea disponibilă atunci pe S4.

Trei ani mai târziu, divizia de performanță Audi propune două versiuni în segmentul mare: RS 6 Sedan și RS 6 Avant, ambele fiind echipate cu un motor V8 biturbo de 4.2 litri care dezvolta 450 CP. În 2004, nemții au venit și cu o ediție specială denumită RS 6 Plus. Aceasta a fost produsă în doar 999 de unități,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.