Analiza lui Gheorghe Tadici după tot ce s-a întâmplat în handbalul feminin din România în 2018. Momentul care l-a surprins plăcut şi marea problemă care trebuie rezolvată urgent de şefii federaţiei: „Sper că ne vom trezi la timp!”

0

Handbalul românesc a evoluat diferit în 2018. Dacă fetele au fost vizibile atât la nivel de cluburi, cât şi la naţionale, în schimb, băieţii au dezamăgit la nivel de reprezentative. La nivel de juniori şi tineret, România a retrogradat în liga a doua valorică, iar cu seniorii au ratat o nouă calificare la turneul final. Singurele plusuri au fost aduse de cluburi în cupele europene, prin Dinamo (calificată în play-off-ul Ligii Campionilor), HC Dobrogea Sud Constanţa (calificată în grupele Cuoei EHF) şi Potaissa Turda (câştigătoare a Cupei Challenge).

Bineînţeles, acel loc 4 ocupat de naţionala feminină la Europene, Cupa EHF câştigată de SCM Craiova şi prezenţa echipei CSM Bucureşti în faza finală a Ligii Campionilor sunt principalele realizări ale handbalului feminin în 2018. „Pentru handbalul feminin a fost un an cu urcuşuri şi coborâşuri, referindu-se la toate cele trei eşaloane, senioare, tineret şi junioare”, ne-a declarat Gheorghe Tadici, antrenorul echpei HC Zalău şi fost selecţioner în ultimii ani la loturile de senioare şi tineret. Vicecampion mondial cu România în 2005 a continuat analiza handbalului românesc în acest an, partea feminină: „Prin prisma rezultatelor pare un an bun. Un an bun şi foarte bun pentru senioare şi bun la nivel de tineret şi junioare. Sigur, la fiecare eşalon, în timp ce junioarele au avut ghinion, senioarele au avut mult noroc. Apoi, trebuie să vedem şi faptul că au fost nişte rezultate foarte bune şi la nivel de echipe de club, respectiv CSM Bucureşti s-a dus în Final Four, Craiova a câştigat Cupa EHF, am fost şi noi (n.r. HC Zalău) până în sferturi. La nivel de cluburi au fost printre cele mai bune rezultate din ultimii ani. Sigur, cel mai bun rezultat a fost în 2016, când CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor. Dar, per-total, au…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.