Amintiri din Muntenegru: Mazda a lansat versiunile 2018 ale modelelor sale în noua țară-senzație a Adriaticii

0

Dacă nu ai vizitat până acum Muntenegrul, probabil că impresia pe care o ai despre această țară este una neclară. Când conduci noile modele lansate de Mazda pe șoselele impecabile proaspăt turnate și când ajungi pe plajele din Kotor, impresia ți se va schimba însă radical.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Japonezii de la Mazda au renunțat de câțiva ani la strategia clasică a constructorilor auto, care lansează o nouă generație a unui model și apoi „uită” de mașină până după doi, trei sau patru ani, când acesta primește un facelift mai mult sau mai puțin vizibil. În loc de această abordare tradițională, Mazda preferă să anunțe anual sau o dată la doi ani modificări la nivelul gamei, acestea mergând de la simple update-uri tehnologice la facelift-uri mai degrabă subtile. Niponii mizează astfel pe o strategie pe care o regăsim în special în zona producătorilor mari de telefoane, care între două generații cu modificări majore prezintă actualizări anuale mai degrabă în zona de software decât în cea hardware.

Upgrade-uri anuale, vânzări în creștere

Această strategie a fost pusă în aplicare conform cutumelor și în 2018, când Mazda a anunțat modificări majore la nivelul majorității modelelor de bază ale mărcii. Într-o perioadă în care Mazda crește de la an la an la nivel de vânzări atât la nivel european, cât și la nivel local și național, modificările anuale par să aibă efect pozitiv asupra numărului de clienți care se orientează spre marca japoneză: în Europa, Mazda a reușit să încheie ultimul an fiscal cu 242.000 de mașini vândute (+1%), în timp ce zona central-est europeană, care înglobează și România, a atins un nivel e vânzări de 27.600 de mașini. Piața…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.