amendă uriașă pentru greii asigurărilor c-au încercat să-ți ia mulți bani

0

Mai mulți asiguratori au fost amendați de Consiliul Concurenței pentru că s-au înțeles între ei să elimine concurența și să majoreze concertat prețul polițelor RCA. Ai plătit mai mult și nici măcar n-ai știut de ce.

Această fraudă de mar anvergură a avut loc în perioada octombrie 2012 – noiembrie 2016. În toți acești ani, tu, ca șofer, ai plătit un RCA mai scump decât ar fi trebuit și oriunde te duceai, prețul era cam același pentru că mulți asiguratori s-au înțeles între ei să câștige mai mult de pe urma ta și a celorlalți deținători auto.

În total, Consiliul Concurenței a amendat nouă companii de asigurare, plus Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Amenzile totale se ridică la aproape 53 de milioane de euro, după cum au identificat cei de la G4Media.

Acest UNSAR a facilitat majorarea concertată a tarifului pe RCA, care a dus la restrângerea substanțială a concurenței pe piața asigurărilor. Mai exact, societăţile de asigurare nu şi-au mai stabilit în mod independent tarifele, ci au acţionat concertat pe piaţă, după ce s-au întrunit la o conferință și au pus țara la cale, cum s-ar spune.

„Asociaţiile au un rol important şi este legitim ca membrii acestora să se întâlnească şi să discute pe diverse teme, însă nu trebuie să ajungă la schimburi de informaţii sensibile din punct de vedere comercial, cum sunt cele referitoare la preţuri actuale sau viitoare. Aceste schimburi de informaţii sensibile reduc incertitudinea cu privire la strategiile concurenţilor şi favorizează coordonarea comportamentului pe piaţă, eliminând concurenţa. Pe o piaţă concurenţială, companiile trebuie să se întreacă pentru a furniza servicii de calitate în condiţii avantajoase, fiecare stabilindu-şi în mod independent politica de tarife în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.