Amatori în Europa! Măgura Cisnădie a pierdut la 23 de goluri diferenţă partida de debut în grupele Cupei EHF şi a stabilit un record negativ în această fază a competiţiei

0

După un succes de prestigiu obţinut de SCM Craiova, 18-12 cu Nykobing (Grupa D), pentru handbalul feminin din România a urmat o zi de coşmar în grupele Cupei EHF. Mai exact, pentru Măgura Cisnădie, care a pierdut fără drept de apel partida de debut cu Team Esbjerg, 18-41, în cadrul Grupei A.

  • În următoarea partidă, pe 13 ianuarie, Măgura Cisnădie va evolua pe teren propriu, în compania formaţiei germane Bietigheim, adcersară a echipei CSM Bucureşti în Liga Campionilor în acest sezon.

Măgura Cisnădie a intrat în grupele Cupei EHF total nepregătită, cel puţin asta indică rezultatul final din Danemarca, dar şi modul cum a mers treaba la club înaintea acestei partide. În luna decembrie, clubul din judeţul Sibiu le-a concediat pe două din cele mai importante handbaliste din lot, Deonise Fachinello şi Mariana Costa, care s-au întors cu o săptămână mai târziu la echipă din vacanţă. Apoi, a legitimat alte două jucătoare, pe Oana Chirilă Ţiplea şi Ionela Dinu, însă după data impusă de EHF – 1 ianaurie 2019, astfel că acestea nu au putut evolua în Danemarca. Măgura Cisnădie ştia încă din luna noiembrie că va juca în grupele Cupi EHF, a obţinut calificarea în Europa încă din primăvara anului trecut, dar a ajuns la acest nivel cu o echipă formată din 12 jucătoare, dintre care trei portari şi trei pivoţi. Pe deasupra, cu alte două handbaliste de bază cu probleme medicale. În aceste condiţii, trupa lui Alexandru Weber nu a avut cum să emită pretenţii în faţa unei echipe care are lot de Liga Campionilor.

Partida Team Esbjerg – Măgura Cisnădie a fost mai degrabă o confruntare între echipa daneză şi Ada Moldovan, cam singura jucătoare vizibilă din tabăra română, cu bune şi rele. Jucătoarea tot-factum de la Cisnădie a marcat 7 goluri şi a avut alte 10 şuturi la poartă irosite….

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.