Alte aplicații populare Android îți dau datele lui Facebook fără ca tu să știi

0

Zeci de aplicații populare de pe Android îți dau datele către Facebook fără ca tu să-ți dai consimțământul. Un nou studiu arată că cel puțin 20 din 34 de aplicații populare Android încalcă regulile de confidențialitate.

Studiul arată că cel puțin 20 din 34 de aplicații populare Android transmit informații sensibile către Facebook fără să îți ceară permisiunea. Printre aplicațiile care se găsesc vinovate de acestă practică se enumără Kayak, MyFitnessPal, Skyscanner și TripAdvisor.

Datele transmise includ ID-ul uni al Android-ului care pot include și alte date ce vor transmise mai târziu. De exemplu, motorul de căutare de călătorii Kayak trimite informații precum: destinația, căutările de călătorie, datele de călătorie și dacă călătorești cu copii sau nu. Alte aplicații pot trimite informații precum de câte ori aplicația a fost deschisă și închisă de la instalare

Aceste date poate nu te-ar putea identifica imediat însă ar putea fi folosite pentru a afla ce alte aplicații ai instalate sau dacă călătorești cu aceeași persoană de mai multe ori.

Aplicațiile nu doar că sunt vinovate pentru că dau prea multe date, dar ar putea încălca noile reguli impuse de GDPR în privința colectării datelor fără consimțământul utilizatorului. Drept urmare, amenzile la care sunt supuse companiile pot ajunge până la 4% din veniturile companiei sau 20 de milioane de euro.

Frederike Kaltheuner, care a efectuat cercetarea, a adăugat că, în timp ce responsabilitatea pentru respectarea reglementărilor este a dezvoltatorului de aplicații, kitul de dezvoltare al companiei americane Facebook nu a oferit opțiunea de a aștepta permisiunea unui utilizator înainte de transmiterea unor tipuri de date.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că dezvoltatorii de aplicații ar putea dezactiva colectarea automată a datelor și că în acest an a introdus o…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.