Alimentele pe care le consumăm zilnic, pe cale de dispariție. Avertismentul experților

0

Mulți reduc efectele încălzirii globale la vreme proastă, inundații, furtuni și alte fenomene naturale neobișnuite. Multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic riscă însă să dispară din cauza aceluiași trend global.

Dacă te-ai obișnuit ca fructele, legumele și alte alimente populare să-ți facă viața mai ușoară și să te ajute să fii mai sănătos, s-ar putea să ai de suferit în anii care urmează. O număr surprinzător de mare de alimente se vor transforma în amintiri frumoase în anii care urmează, conform oamenilor de știință.

Ciocolata, în forma ei naturală, riscă să dispară până în cel târziu 2050, conform informațiilor oferite de Administrația pentru Oceanografie și Atmosferă din Statele Unite ale Americii. Schimbările climatice vor distruge plantațiilde cacao în proporție de minim 90%. În prima fază, cultivatorii de cacao își vor muta culturile în zone mai reci din munții din vestul Africii. Solul acela nu este însă propice unor astfel de culturi.

Cererea de avocado a explodat în ultimii ani, iar acest trend face ca zonele cultivate să fie aproape distruse. Din cauza transformărilor climatice, avocado va deveni în viitorul apropiat o raritate, iar peste câțiva ani are toate șansele să se transforme într-o amintire.

Cafeaua este pe calea de dispariție. În cel mai bun caz, prețul ei va exploda. Un studiu realizat în 2012 de cercetători nigerieni şi britanici a arătat că până în 2080, 70% din producţia de cafea a lumii va dispărea pentru că 38% din suprafeţele pe care acum se cultivă nu vor mai fi potrivite. Defrişările sunt cele care distrug plantaţiile de cafea.

Alunele necesită un climat stabil pentru a crește în condiții naturale. Evoluția haotică a temperaturilor din ultimii ani a ajuns deja să-și facă simțite efectele, iar recoltele de alune sunt la un minim record deja de câțiva ani.

Mierea este prima consecință neplăcută a dispariției…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.