Alex Mitriţă e „Giovinco de România”. Cum a reuşit fosta vedetă a Craiovei să-şi impresioneze colegii de la New York City

0

Alexandru Mitriţă a jucat două meciuri oficiale în tricoul celor de la New York City şi a fost suficient pentru a cuceri inimile americanilor.

Pe stadionul Yankee, în partida cu DC United, scor 0-0, fostul căpitan al craiovenilor a fost integralist, dar nu a reuşit încă să marcheze. „Fiecare atingere a mingii, felul în care s-a lansat de la mijlocul terenului spre careu şi lovitura liberă, care a fost aproape de gol„, au notat americanii de la mlssoccer.com, care au scris un articol cu scopul de a-l cunoaşte mai bine pe românul care impresionează în MLS: „10 lucruri despre Alexandru Mitriţă”.

Jurnaliştii de peste Ocean îl compară pe Mitriţă cu Sebastian Giovinco, atacantul italian de 32 de ani, care a evoluat la Toronto FC. „Giovinco de România” îi spun americanii, care precizează că cei doi se aseamănă şi la înălţime (1.67 m – Mitriţă vs 1.64 m – Giovinco), dar şi la abilităţile celor doi pe terenul de fotbal.

Este un apelativ care se aude des, chiar şi în vestiar„, a spus portarul echipei New York City, Sean Johnson, care a continuat: „Are calităţi foarte asemănătoare cu Giovinco. Bineînţeles, Giovinco este un jucător special şi Mitri chiar cred că are posibilitatea să îşi arate calităţile la un club ca aceste. Sperăm să facem totul pentru a-l ajuta să ajungă acolo unde trebuie să ajungă şi, de asemenea, să ne ajute să ajungă clubul acolo unde trebuie să fie„.

Antrenorul lui Mitriţă însă, îl compară pe jucătorul român, cu un nume mare din fotbalul internaţional. Tehnicianul Dome Torrent spune că Mitriţă îi aminteşte de atacantul brazilian al Barcelonei, Philippe Coutinho.

Mitriţă poate juca foarte bine. Are calităţi să joace pe partea stângă, să fie număr 10, ba chiar şi un 9 fals. A marcat multe goluri pentru Craiova. Cel mai…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.