Află unde poți să votezi la europarlamentare și referendum dacă nu ești în țară și nu numai

0

Secții de votare diaspora: chiar dacă nu te afli în România, poți să votezi pentru țara ta de origine, pentru că autoritățile din statele-gazdă ți-au creat condiții pentru a vota. Trebuie doar să cauți adresa secțiilor de votare.

Secții de votare diaspora: urmărește pe hartă unde poți să votezi

Toți românii de pe mapamond pot să-și exprime dreptul la vot la alegerile europarlamentare și la referendum. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat o hartă interactivă a lumii unde poți urmări câte secții de votare sunt disponibile în toate statele unde se află români.

Vezi AICI harta interactiv a MAE.

După cum vezi, cele mai multe secții de votare pentru diaspora românească sunt în statele eurpene, membre UE. Pe harta MAE, culorile desemnează numărul de secții. Albastru înseamnă că sunt mai puține, galben reprezintă unui număr mare de secții de votare, iar roșu coincide cu cifra majoră.

Sursa: Vlad Ursulean/Facebook

Dacă ești unul dintre românii stabiliți în Italia, Spania, Germania, Franța, Marea Britanie și nu numai, nu o să ai probleme cu lipsa locurilor unde să votezi. Trebuie doar să cauți adresa celei mai apropiate secții de domiciliul tău. Autoritățile române recomandă românilor din diaspora să verifice încă o dată adresa și să nu se bazeze pe informațiile trecute, deoarece unele și-au mai schimbat adresa.

Mai există o hartă interactivă similară, pe votdiaspora.ro.

E aproape de necrezut cât de răspândiți sunt românii în lume, aproape la fel ca populația chineză, doar că noi suntem „doar” vreo 5 milioane plecați în afara hotarelor de origine.

Există secții de votare chiar și în anumite state din Africa – Nigeria, Sudan, Etiopia, Angola, Kenya, Zimbabwe sau Africa de Sud.

Secții de votare diaspora: mobilizare admirabilă din partea românilor din afara țării

Românii din străinătate s-au prezentat la urne încă de la prima oră când s-a dat startul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.