„AFAN a propus ca o parte din drepturile TV să fie reţinute de LPF ca o garanţie pentru plata salariilor restante”. Semnalul de alarmă tras, după problemele financiare apărute în Liga 1

0

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) atrage atenţia asupra problemelor financiare din fotbalul românesc. În Liga 1 Betano, Gaz Metan şi Astra nu au plătit salariile restante către jucători, iar aceştia din urmă au tras mai multe semnale de alarmă în această privinţă. 

„Comunicat

AFAN îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia financiară a fotbalului românesc, a modului în care unele cluburi înţeleg să-şi respecte contractele pe care le-au încheiat cu jucătorii şi, nu în ultimul rând, să respecte competiţia în care s-au înscris.

AFAN va încuraja, va sprijini şi va reprezenta jucătorii să lupte pentru respectarea drepturilor lor contractuale şi să se adreseze comisiilor sportive ale FRF/LPF pentru recuperarea restanţelor financiare.

AFAN a propus an de an ca o parte din drepturile TV să fie reţinute de LPF ca o garanţie pentru plata salariilor restante, dacă este cazul. Această propunere nu poate fi pusă în practică decât de LPF, prin votul adunării generale, mai exact cu votul conducătorilor cluburilor. Fără acordul lor, această propunere pe care o facem noi an de an şi care e susţinută de un club sau două nu o să poată fi pusă în practic niciodată.

Să nu uităm că, prin modificarea legii sportului, cluburile au dobândit nişte facilităţi fiscale pe care nu le-au avut niciodată şi, chiar în aceste condiţii, problemele sunt aceleaşi.

Atât timp cât nu există o strategie pe termen lung pentru atragerea de fonduri, atât timp cât managementul cluburilor nu este unul eficient, atât timp cât nu se va investi în infrastructură, fotbalul din România nu numai că nu va progresa, ci va continua regresul pe care l-a avut în ultima perioadă.

Atunci nu ar trebui să ne mai mire faptul că echipele româneşti vor…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.