Adevărul despre cardurile lui George Soros date gratuit refugiaților

0

George Soros este privit cu ostilitate și prin alte țări, nu doar în România, unde Liviu Dragnea îl acuză că e marele conspirator împotriva bunăstării românilor. În ultimele săptămâni, George Soros a fost acuzat că ar avea legătură cu distribuția de carduri Mastercard în rândul refugiaților.

Pe scurt, cazul cu George Soros și cardurile pentru refugiați e o fumigenă. Una dintre conspirații îl acuză pe Soros că ar fi fost implicat în modul în care o bună parte dintre imigranți au reușit să se integreze în statele gazdă.

Snopes, un site specializat în verificarea informațiilor de tipul acesta, a analizat mitul acesta și-a detaliat pe ce e bazat.

Pe un site din Slovenia, Nova24TV, se scria că un polițist anonim (evident) ar fi observat cum imigranții care intrau în Bosnia și Herțegovina foloseau carduri de debit Mastercard pentru a retrage bani de la ATM-uri. Doar unii dintre ei păreau săraci, în rest, erau bine îmbrăcați, încălțați și mai aveau și telefoane sofisticate.

Pe cardurile pe care le foloseau nici măcar nu erau trecute nume, doar numere.

Articolul respectiv avea o imagine reprezentativă deloc potrivită cu realitatea, nici măcar a articolului, care oricum denatura adevărul. În imagine apar trei tineri de culoare, cu doi dintre ei bătând palma și zâmbind, apoi, lângă aceasta, o altă imagine cu niște carduri pe care apar inscripționate numere.

Tot pe carduri apar și drapelul Uniunii Europene și logoul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR, abreviat în engleză).

Care e adevărul din spatele manipulării anti-Soros

Fumigena din această știre falsă era că Soros ar fi fost pe „felie” cu Uniunea Europeană și Națiunile Unite ca să-i infiltreze pe acei oameni, care nu erau refugiați, iar Soros să câștige și mai mult profit. El ar fi investit deja sute de milioane de dolari în dotarea imigranților cu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.