Adevărul despre asteroidul bizar care ar avea origini extraterestre

0

Anul trecut, oamenii de știință au identificat un obiect cosmic bizar care încă reușește să le de-a bătăi de cap. De la prezumția că ar fi un obiect trimis de extratereștri, cercetătorii au ajuns la o concluzie ceva mai digerabilă.

Numele obiectului este Oumuamua și din 2017 le pune la încercare imaginația cercetătorilor. În vară, un studiu care a utilizat telescoape la sol, plus telescopul Hubble a indicat că „obiectul extraterestru” ar putea să fie o cometă, deoarece viteza cu care accelerează este similară cu a uneia. În același timp, cercetătorii au descoperit că viteza ei nu poate fi doar rezultatul gravitației.

Pe măsură ce Soarele încălzește o cometă, gheața se transformă, prin sublimare, în gaz. Acesta este cel care îi dă un „impuls” și o face să accelereze. Deci, în opinia lui Marco Micheli, astronom al Agenției Spațiale Europene, cel mai probabil obiectul este o cometă. Una ciudată, dar o cometă.

Până și cercetătorii care au descoperit obiectul ceresc au dat înapoi și nu cred că Oumuamua are origini extraterestre. Robert Weryk, unul dintre cercetătorii implicați în descoperirea asteroidului/cometei spune că nu există niciun motiv pentru care să credem că Oumuamua este altceva decât un obiect natural (o cometă dintr-un alt sistem solar), bazat pe observațiile obținute.

„Este adevărat că, într-adevăr, există multe lucruri pe care nu le știm despre cometele interstelare și avem nevoie de timp pentru a le înțelege mai bine. Acum că știm că există, ne uităm mai atent la fiecare descoperire pe care o facem”, a declarat Robert Weryk.

Cu toate acestea, lucrările controversate pe această temă continuă să apară. De exemplu, o lucrare publicată recent de cercetătorii Shmuel Bialy și Abraham Loeb de la Institutul de Teorie și Computere CfA susține că obiectul trebuie să aibă o origine artificială.

„Este…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.