Aceștia sunt primii oameni pe care Elon Musk o să-i trimită în spațiu

0

NASA plănuiește să trimită din nou astronauți în spațiu pentru prima dată din 2011. SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, va fi cea care va duce la bun sfârșit planul.

SpaceX și-a modificat în ultimii cinci ani capsula Dragon, care este deja folosită pentru a transporta provizii către Stația Spațială Internațională, pentru a transporta ceva mult mai prețios: astronauții.

Zborurile inaugurale ale Commercial Cew Program al NASA sunt programate să aibă loc în lunile următoare. NASA a anunțat că primul test, fără echipaj, al navetei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, va avea loc în februarie 2019, într-o misiune numită Demo-1.

Capsula Dragon pe care NASA o folosește acum este reutilizabilă, iar SpaceX urmărește să refolosească și naveta Crew Dragon, pentru a transporta astronauți spre Stația Spațială Internațională și înapoi în mod regulat.

Lansarea navetei cu echipaj la bord, format din doi astronauți aflați la cea de-a treia călătorie în spațiu, este programată pentru iunie 2019, din statul Florida. De când programul Space Shuttle a fost anulat în 2011, NASA s-a bazat pe Rusia pentru a-și transporta astronauții.

Compania lui Elon Musk este responsabilă și de instruirea celor care urmează să ajungă în spațiu la bordul navetei sale. SpaceX a construit simulatoare ale capsulei pentru a pregăti astronauții pentru ceea ce ar putea experimenta în spațiu. Acestea recreează interiorul capsulei iar o mare parte a procesului de instruire este trecerea în revistă a fiecărui detaliu care ar putea merge prost, astfel încât echipajele să știe să intervină și să remedieze eventualele probleme.

Evoluția SpaceX până în momentul în care trimite oameni în spațiu

Musk a fondat SpaceX în 2002 pentru a revoluționa tehnologia spațială, având ca ultim scop să facă posibilă viața umană pe alte planete. În 2008, NASA permite…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.