Această formă de cancer ar putea fi vindecată cu un tratament revoluționar

0

Oamenii de știință au reușit în premieră să transforme celulele cancerului de sân în celule de grăsime, iar acum suntem cu un pas mai aproape de descoperirea unui leac pentru cancerul la sân.

Experimentul a fost făcut pe șoareci. Pentru a-l duce la bun sfârșit, ei au exploatat un proces specific celulelor canceroase metastatice. Atunci când te tai la deget sau când organele unui făt cresc, celulele epiteliale ajung să nu mai arate normal și să pară mai fluide. Ele se transformă într-un tip de celule stem, care ulterior se transformă în orice celule are nevoie corpul.

Întregul proces se numește tranziția epitalial-mezenchimală (EMT). Celulele canceroase pot folosi atât acest proces, cât și cel invers (tranziția mezenchimal-epitelială) pentru a se răspândi în corp și a metastaza.

Cercetătorii au realizat studiul pe șoareci, cărora le-au implantat forme agresive de cancer la sân. Ulterior, i-au tratat atât cu un medicament de diabet (rosiglitazone) și un tratament de cancer (trametinib). Când aceste medicamente erau folosite în cadrul unora din cele două procese de tranziție mai sus menționate, celulele canceroase se transformau în celule adipoase, în loc să se împrăștie mai departe în corp, într-un proces numită adipogeneză.

„Modelele folosite în acest studiu au permis evaluarea diseminării adipogenezei celulelor canceroase în împrejurimile imediate ale tumorilor”, au subliniat oamenii de știință. „Rezultatele indică că […] terapia combinată cu rosiglitazone și trametinib țintește în mod specific celulele canceroase cu plasticitate crescută și le induce adipogeneza”.

Partea bună este că ambele medicamente implicate în studiu sunt deja aprobate de FDA, așa că tratamentul ar putea fi implementat mult mai repede decât în mod normal în testele clinice efectuate asupra oamenilor.

„În viitor, această metodă terapeutică inovativă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.