A rămas o singură candidatură pentru organizarea Campionatul Mondial de hochei la care vor juca „tricolorii”. Lupta era între Bucureşti şi Ljubljana

0

Publicul pasionat de hochei din România aştepta, este drept că nu cu prea mari speranţe, o decizie favorabilă de la Congresul Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă (IIHF), început miercuri, în ceea ce priveşte alegerea gazdei următoarei ediţii a Campionatului Mondial, Divizia 1, Grupa A, între Bucureşti şi Ljubljana.

În cele din urmă, n-a mai fost vorba de o alegere, federaţia slovenă având câştig de cauză pentru că a rămas singură în cursă. De pe site-ul oficial al IIHF a dispărut anunţata candidatură a României şi aproape simultan a apărut şi explicaţia, într-un comunicat al forului de hochei din Slovenia, prin care se precizează că federaţia de la Bucureşti şi-a retras dosarul: „Despre atribuirea organizării Campionatului Mondial, al doilea eşalon valoric, urmează să se discute vineri, la Congresul IIHF, dar după retragerea candidaturii României, Slovenia este acum singurul candidat pentru găzduirea acestei mari competiţii. Campionatul Mondial va, la fel ca în 2012, în Stozice”.

Alexandru Hălăucă, preşedintele federaţiei noastre de profil, a explicat motivele retragerii dosarului: „Proiectul era pe Bucureşti, dar nu am primit garanţii de la autorităţi că patinoarul (n.r. – construcţia noului „Mihai Flamaropol”) va fi gata la timp, pentru a le pune la dosar. Nici să relocăm în altă parte, Galaţi sau Braşov, n-au fost de acord cei de la federaţia internaţională”.

Astfel, competiţia urmează să aibă loc în „Stozice Arena” din Ljubljana, un complex sportiv multifuncţional, care are o capacitate de 10.500 de locuri când este amenajat pentru hochei şi de 12.500 la handbal, baschet sau volei. Arena a fost construită în 2009 şi a costat 66,3 milioane de euro.

Adversari extrem de puternici

Echipa naţională a României a reuşit la începutul lunii…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.