A murit Mircea Petescu, impresarul care l-a dus pe Gică Hagi la Real Madrid

0

Mircea Petescu a decedat la vârsta de 76 de ani. A fost căpitanul de echipă al „Bătrânei Doamne’, care a reușit calificărea în dauna marelui Feyenoord, din Cupa Campionilor Europeni, în septembrie 1970. A fost 1-1 la Rotterdam și 0-0 la Arad.

Mesajul său către români, după mai bine de trei decenii petrecute în Olanda: să crezi și să încerci că ești cel mai bun!

Mircea Petescu s-a născut la 15 mai 1942, în localitatea arădeană Pecica. A jucat la CFR Arad, UTA, Ştiinţa Timişoara, Steaua Bucureşti, UTA, Twente Encshede (Olanda). Din 1973 a plecat în Ţara Lalelelor. A fost antrenorul Spartei Rotterdam şi i-a descoperit pe Danny Blind, căpitan la Ajax, Van Tiggelen, care a făcut carieră la PSV Eindhoven. L-a avut elev pe Louis Van Gaal, mult înainte ca acesta să se afle cum îi stă îmbrăcat elegant, în costum, având Cupa Campionilor deasupra capului.

Petescu a avut 27 de ani când s-a întors la UTA, după ce a jucat pe malurile Mureşului, junior fiind, iar apoi a îmbrăcat cu succes tricourile celor de la Ştiinţa (Poli) Timişoara şi Steaua Bucureşti. Faptul că, la titlul de campioană din 69 a înscris 8 goluri pentru alb-roşii spune totul despre maturitatea celui care, alături de Lereter şi Pojoni a format nucleul care a strâns în juru-i acea mare echipă. Poate de aceea i-a fost scris să lipsească, aidoma celorlalţi doi titani, din marea întâlnire de la Rotterdam, din anul 2010, la patru decenii de la înfăptuirea „celei de-a opta minuni a lumii’.

Era în prima parte a anului 2011. L-am sunat pe Petescu, pentru un capitol din cartea „40 de ani și-o Minune’, care urma să vadă lumina tiparului. A cerut răgaz pentru a-şi limpezi ideile. După două zile, telefonul a zbârnâit iar.

Am vrea să ne expuneţi câteva dintre amintirile care vă leagă de perioada anilor 70, petrecuţi la UTA şi mai cu seamă de dubla confruntare cu Feyenoord…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.