A fost redeschisă pârtia care a funcţionat doar 10 zile în ultimii doi ani! Gabi Balint a participat la eveniment: „Îmi place să schiez, dar o fac doar o zi pe an. Apoi mi se umflă genunchiul”

0

Pârtia de schi Cocoş din judeţul Bistriţa-Năsăud, pe care s-a schiat doar 10 zile în ultimele două sezoane, deoarece se află la altitudine mică şi zăpada se topeşte repede, iar terenul alunecă, a fost deschisă miercuri, la jumătatea sezonului, cu tarife majorate cu 60 la sută.

Pârtia a funcţionat doar 10 zile în ultimele două sezoane şi anul acesta a fost la un pas de a rata sezonul de iarnă din cauza unor alunecări de teren, autorităţile susţinând că pârtia va fi deschisă până la prima ploaie.

Peste 100 de bistriţeni au participat la deschiderea noului sezon de schi pe pârtia Cocoş situată în apropiere de oraşul Bistriţa. Pentru acest sezon municipalitatea a majorat tarifele cu 60% faţă de sezonul trecut, motivând că au fost făcute noi investiţii care a avut ca şi rezultat diversificarea posibilităţilor de practicare a sporturilor de iarnă.

“Stratul de zăpadă este undeva la 30 de centimetri. Condiţiile sunt ca şi cele de pe pârtiile din Austria. Eu am coborât ieri pe pârtie şi mi s-a părut totul în regulă. Pârtia era îngheţată, era tare, dar foarte bună, mult mai bună decât cum am pornit anul trecut. Această zăpadă va ţine până la prima ploaie. Dacă nu o să plouă până în martie, până în martie vom schia. Dacă plouă, asta este.

Soarele nu topeşte zăpada chiar dacă vor fi zile mai călduroase, dar aşa cum este prognoza acum, nici în ianuarie şi nici în februarie nu se prevede ploaie şi nici temperaturi foarte ridicate, peste 7 – 8 grade şi atunci noi vom putea schia. Tunurile de zăpadă vor fi folosite ori de câte ori vom avea temperaturi sub 5 grade”, a declarat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Pârtia, extrem de dorită de schiorii bistriţeni, a ridicat mai multe probleme. Pe lângă altitudinea extrem de joasă care nu permite menţinerea unui…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.