„A fost cel mai spectaculos meci de dublu-fete văzut vreodată în România”. EXCLUSIV | Omul care o cunoaşte cel mai bine pe Monica Niculescu ia cuvântul: „De aici pleacă multe lucruri, de la onestitate, de la căldură, de la modestie”

0

A fost cel mai spectaculos meci de dublu-fete văzut vreodată în România. Asta aş pune în titlu: cel mai spectaculos meci de dublu feminin din istoria tenisului din România. A fost un nivel extraordinar, au fost schimburi de mingi formidabile. La un moment dat, în timpul meciului, televiziunea dădea statistici, la modul – schimbul acesta de mingi a avut 17 lovituri, schimbul acesta – 14, ceea ce la dublu este atipic. Vă daţi seama cât de echilibrat a fost meciul şi cât de puternice au fost ambele echipe? Nu greşea niciuna din ele!

Aşa a ‘rezolvat’ Călin Ciorbagiu provocarea ProSport de a da un titlu şi a oferi un scurt comentariu după meciul de dublu decisiv al partidei de Fed Cup, Cehia – România, câştigat de eleva sa – Monica Niculescu şi de Irina Begu în faţa celui mai puternic cuplu de dublu din tenisul feminin, Krejcikova / Siniakova, 6-7(2), 6-4, 6-4. Reprezentantele Cehiei au avut de două ori avantaj de un break în primul set, dar româncele au revenit şi au forţat tiebreak-ul, dar tot s-au văzut conduse cu 1-0. În setul doi, un break luat în primul game le-a fost suficient pentru a se impune, iar în decisiv a urmat încleştarea titanică demnă de un blockbuster din Universul Marvel. Sau, dacă preferaţi, România a avut nu una, ci două „Femei Fantastice”, care au câştigat de două ori contra serviciului în start de set decisiv, dar s-au văzut egalate la 4 şi au găsit resursele de a se ridica imediat de la pământ, s-au mobilizat exemplar când Ostravar Arena simţea mirosul renaşterii cuplului Krejcikova / Siniakova, câştigând opt din ultimele nouă puncte, pentru a asigura victoria întregii Românii.

Antrenorul Monicăi Niculescu nu a fost la Ostrava, dar a „trăit la intensitate maximă meciul, în faţa televizorului”. Călin Ciorbagiu a răspuns întrebărilor ProSport, punând piesă lângă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.