A evitat o umilinţă istorică. Într-o zi haotică în capitala Franţei, campionul de la Paris ţine capul sus în ultimul turneu Masters 1000 al anului

0

Jack Sock a început turneul Masters 1000 de la Paris din postura campionului damnat, iar miercuri, americanul a evitat o situaţie aproape de neimaginat.

Ţinut artificial în Top 25 de punctele câştigate în urmă cu exact un an, în capitala Franţei, într-un sezon 2018 în care nu câştigase până la ora startului decât şapte meciuri de simplu, dar în care, în schimb, a strălucit la dublu, acolo unde, luat sub aripa protectoare de legendarul Mike Bryan după accidentarea fratelui său geamăn – Bob, americanul a câştigat ultimele două titluri de Mare Şlem ale anului, Jack Sock a fost totuşi desemnat cap de serie 16 la Paris-Bercy, pentru ediţia 2018.

Având numărul 16 în dreptul numelui său pe tablou, fiind ultimul cap de serie la Paris, dar cu un palmares modest la nivel Masters 1000, Jack Sock a prins în 2017, în sala pariziană, cea mai bună săptămână din viaţa sa, profitând la maximum de absenţele lui Federer, Djokovic, Murray şi de accidentarea lui Nadal, reuşind să ridice deasupra capului un foarte preţios trofeu fără să fi înfruntat vreun jucător din Top 23. Super-rezultatul venit de nicăieri l-a propulsat atunci pe Sock între cei mai buni nouă jucători de tenis ai lumii în sezon, ducându-l, implicit, la Turneul Campionilor. La final de an, adăugând o prezenţă în semifinalele ATP Finals titlului de la Paris, Sock încheia sezonul pe locul opt.

12 luni mai târziu, în 2018, soarta lui Sock părea cruntă la Paris Rolex Masters. Având acelaşi număr 16 pe tablou în dreptul numelui său, Jack a intrat în focuri în turul doi, în faţa francezului Richard Gasquet, ştiind că dacă pierde, va cădea pe poziţia 150 ATP după turneul care îl ridicase atât de mult în 2017. Învins de două ori la rând de Gulbis la ultimele două turnee disputate, Sock a regăsit însă ceva din magia…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.