9 lucruri despre Florian Walter! Cum a arătat perioada sa în fotbalul românesc: de ce şi-a schimbat numele, a condus trei cluburi de tradiţie şi cum l-a ajutat pe Cosmin Contra

0

ProSport a anunţat că fostul acţionar al lui Dinamo şi patron al lui U Cluj şi Petrolul, Florian Walter (56 de ani), este în stare critică la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti! Omul de afaceri a suferit un atac cerebral, iar şansele sale de supravieţuire sunt foarte mici

Florian Walter a intrat în fotbal în 2005, în lotul de nouă acţionari ajunşi în curtea lui Dinamo. Bun prieten cu Cristi Borcea, el a format o formulă de acţionari puternică, alături de Nicolae Badea, Gigi Neţoiu, Cristi Borcea, Vladimir Cohn, Vasile Turcu, Bagher Karimzadeh, Ioan Becali şi Dragoş Săvulescu.

Primul contact cu fotbalul l-a avut ca Florian Buşcă. La câţiva ani, din raţiuni de afaceri, şi-a schimbat numele în Walter, deoarece, spunea el, partenerii de afaceri străini nu îi puteau pronunţa numele.

Lui Florian Walter nu i-a plăcut niciodată să iasă în presă, ca Vasile Turcu. A fost destul de discret în postura de acţionar dinamovist.

De-a lungul anilor, Florian Walter a mai sponsorizat, prin Romprest, şi alte secţii ale clubului Dinamo, însă nu din postura de sponsor principal. Un exemplu: voleiul.

După plecarea de la Dinamo, Florian Walter a preluat clubul de fotbal Universitatea Cluj. Echipa era în liga secundă. Împreună, au reuşit să promoveze, Şepcile Roşii au mers în prima ligă. În mandatul său a avut loc vestitul meci în care U Cluj a decis campionatul.

Florian Walter a fost destul de apropiat de Gigi Becali, la fel ca mulţi alţi investitori din fotbal.

După U Cluj, Florian Walter a plecat la Petrolul, luând autocar, jucători şi tot ce s-a putut, aşa cum făcuse şi Neţoiu între Craiova şi Dinamo. Adrian Cristea şi Claudiu Niculescu l-au urmat la U Cluj, la fel ca şi alţi dinamovişti, însă apoi a fost vorba despre o mutare la comandă la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.