8 semne că ești într-o relație puternică

0

Am selectat câteva dintre cele mai suprinzătoare descoperiri, care te vor ajuta să-ți dai seama dacă te afli sau nu într-o relație puternică.

Te gândești foarte des la partener atunci când nu sunteți împreună

În anul 2007, cercetătorii de la Universitatea Stonybrook au intervievat 300 de persoane căsătorite, adresându-le o serie de întrebări despre relația de dragoste pe care o trăiesc alături de partener. Rezultatele au arătat că anumite caracteristici ale relațiilor erau asociate cu sentimentele puternice de iubire. Cu cât persoanele se gândesc mai mult la partener atunci când nu sunt împreună, cu atât se simt mai îndrăgostiți.

Același studiu a inclus și un experiment similar, efectuat pe un eșantion de 400 de persoane căsătorite din New York, care au raportat că au dificultăți în a se concentra pe alte lucruri atunci când se gândesc la persoana iubită, de unde rezultă același sentiment puternic de iubire – în special, pentru bărbați.

Într-o relație puternică, vă bucurați unul de realizările celuilalt

Psychology Today dezvăluie cele patru moduri în care un bărbat îi poate răspunde partenerei lui după ce l-a anunțat că a fost promovată la locul de muncă:

  • Un răspuns activ-constructiv din partea lui va fi entuziast și încurajator: „Minunat, draga mea! Știam că o poți face, ai muncit foarte mult’.
  • Un răspuns pasiv-constructiv va arăta un minim sprijin – un zâmbet cald și un simplu „Ce vești bune’.
  • Un răspuns activ-destructiv va fi reprezentat de o presupunere despre lucrurile care se vor schimba în urma evenimentului: „Asta înseamnă că vei lucra mai mult de acum? Ești sigură că poți să te descurci? ‘.
  • Și, în sfârșit, un răspuns pasiv-agresiv care va ignora veștile bune: „Oh, serios? Nu vei ghici niciodată ce mi s-a întâmplat azi în drum spre casă!…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.