5 locuri de groază din România unde nu ți-ai dori să ajungi vreodată

0

România, tărâmul lui Dracula și al strigoilor, te poate înspăimânta și în spațiile citadine. Chiar dacă ești în oraș, unele zone îți pot ridica părul dacă le acorzi puțină atenție. Unele locuri sau clădiri și-au câștiat faima că ar fi bântuite.

Altele s-au ales cu un bagaj consistent de folclor: fiecare povestitor a mai adăugat câte o poveste cu fantome astfel încât, după ceva vreme, locul vizat își câștigă faima de „spațiu al necuratului”.

Pasionat sau nu de filmele de groază, poți face un tur al locurilor considerate cel puțin ciudate.

România: de la drumul cu obstacole de la Cetățeni, la Cazinonul bântuit de la Constanța

  1. Drumul spre mânăstirea Cetățeni, Argeș, situată în locul în care se afla un fost sanctuar pre-dacic. Poate fi parcurs doar pe jos și ai de trecut de mai multe obstacole și serpetine, până la altitudinea de 881 de metri, unde se află lăcașul de cult. Pe înserat, zona devine demnă de filmele horror.
  2. Tunelurile Metrorex. Un expercițiu de imaginație: cum v-ați simți singuri în subteran după miezul nopții, când metroul nu mai circulă? Orașul de dedesubt poate stârni imaginația celor care trec zilnic prin tunelurile întunecate. Pasionații de filme de groază spun că au senzația de teamă când se află în zone mai puțin circulate la metroul bucureștean.
  3. Lăsat în paragină timp de 10 ani, Cazinoul din Constanța are renumele că este bântuit. Clădirea emblematică de la malul Mării Negre ar urma să fie refăcută în următorii doi ani. Nu e clar dacă își va muta domiciliul și fantoma despre care unii localnici spun că se aude plângând uneori.

Lupeni, orașul fantomă

  1. Pentru unii turiști, neînvățați să exploreze zonele ciudate din România, o deplasare la Lupeni poate fi înfricoșătoare. Orașul pare abandonat, plin de clădiri dărăpănate și înnegrite de vreme. Aspectul, la care se adauugă sărăcia și problemele oamenilor, i-au dat…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.