24 mai 1989. Steaua joacă ultima finală de cupă europeană pentru o echipă românească

0

„Din păcate, Milanul a fost altceva, iar scorul nu lasă loc de comentarii. La pauză, când aveau deja 3-0, eram siguri că nu mai avem şanse, dar am jucat până la final, nu aveam ce face. Nea Puiu nu ne-a reproşat nimic. Nici nu avea ce, fiindcă nu trebuie să uităm faptul că în semifinale Milan trecuse de Real Madrid cu scorul general de 5-1”, își amintește Marius Lăcătuș.

Era utimul act al celei de-a 34-a ediţii a celei mai prestigioase competiţii europene intercluburi. Berlusconi făcuse din „Diavol” o adevărată maşină de fotbal. „Cea mai frumoasă zi din fotbal este victoria în faţa Stelei, scor 4-0, din finala Cupei Campionilor Europeni din 1989. Au fost multe momente frumoase, dar victoria de pe Camp Nou ne-a adus pentru prima dată Cupa Campionilor sub conducerea mea. Îmi amintesc perfect cum stadionul era plin de steaguri în culorile noastre. Pe autostrada spre Spania s-au creat blocaje în trafic. Tot poporul roş-negru a ajutat la câştigarea acelui trofeu, nu numai echipa”, a spus Berlusconi, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

Gullit și Van Basten au marcat de două ori în aceea finală. Ruud își amintește mereu cu plăcere de meciul câștigat în fața românilor. „Nimeni nu ne rezista atunci, așa că nici Steaua nu putea mai mult. Jucam un fotbal mecanic, cum vezi acum pe jocurile de pe PC. Eram stelari, dintr-o altă galaxie la acea vreme. În semifinale daduserăm 5-0 lui Real Madrid, ce vrei mai mult?! Steaua era o echipa bună, luase cu ceva ani înainte Cupa Campionilor, ne-am motivat și mai mult și ați văzut ce-a ieșit”, a povestit Gullit.

Dan Petrescu povesteștea momentele de acum 30 de ani: „Nu sunt amintiri plăcute, dar o finală rămâne o finală. Mulţi ar da orice să joace o finală de Cupa Campionilor Europeni. Pentru mine a fost prima din carieră, pentru alţi coechipieri de-ai mei era a doua, după cea din 1986. Ştiam că şansele noastre erau minime, dar mă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.