2,1 milioane de euro de la locuitorii Sectorului 1 pentru „noul Rapid”. Primarul Tudorache cere azi Consiliului Local să aprobe ca ADP Sectorul 1 să cumpere baza sportivă „Coresi”. O parte din construcţii s-au vândut deja către Uniunea Artiştilor Plastici

0

Se prefigurează un nou moment tensionat în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1 astăzi, începând cu ora 14.00, când primarul Dan Tudorache le va cere consilierilor locali să aprobe ca ADP Sectorul 1 să cumpere baza sportivă „Coresi“.

Solicitarea figurează pe ordinea de zi punctul 5: „Proiect de hotărâre privind mandatarea directorului general al Administraţiei Domeniului Public Sector 1 în vederea demarării procedurilor legale pentru achiziţionarea imobilului situat în Str. Băiculeşti nr. 5, sector 1 – Primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti“.

Enunţul conţine o eroare, pentru că la numărul 5, pe strada Băiculeşti, nu figurează decât un bloc de locuinţe. În realitate, e vorba de Strada Băiculeşti, numărul 29, unde se află baza sportivă Coresi. Suma pentru care ar urma să se facă achiziţia ar fi de 2.100.000 de euro (10 milioane de lei).

Baza sportivă aparţine SC Imprimeriile Coresi SA, societate aflată în insolvenţă şi care a mai încercat, în trecut, să vândă baza la acest preţ, dar nu a găsit clienţi.

„Este ilegal ceea ce vrea primarul PSD pentru că, în primul rând, acest imobil pe care vrea domnul Tudorache să-l cumpere cetăţenii din Sectorul 1 a fost deja, parţial, vândut! Acolo există o clădire care a fost cumpărată de Uniunea Artiştilor Plastici, noi ar urma să o cumpărăm din nou, fără ca oamenii aceia să fie informaţi! E o nebunie, e noaptea minţii ce ni se cere! Vor să aruncăm milioanele de euro pe fereastră fără să fi pregătit măcar documentele legale pentru aşa ceva. Ne vom opune categoric“, a declarat pentru ProSport consilierul Oliver Păiuşi, reprezentant al USR.

Baza Coresi este închiriată de Centrul de Performanţă Rapid, asociaţie dominată de oamenii primarului Tudorache

La Coresi se…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.