11 ani de la „Ziua dreptăţii”. Cum au jurat că nu fac blat, sub patrafir, Dănciulescu, Lobonţ, Torje şi Borcea, geamuri sparte cu pumnul, procurori în tribună. INTERVIU | „A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea”

0

… 4 mai 2008. Dinamoviştii i-au spus „Ziua dreptăţii”. În luptă pentru titlu cu CFR Cluj, Steaua venea în fieful rivalei tradiţionale pentru un meci cu o încărcătură imensă. Cu un egal, elevii lui Marius Lăcătuş deschideau şampania în casa “câinilor” roşii şi le pătau orgoliul duşmanilor. S-a vorbit mult şi au avut loc episoade uluitoare înaintea acelui derby, prietenia Borcea – Becali, finul şi naşul, alimenta o stare de suspiciune, oficialii celor de la CFR punând sub semnul întrebării corectitudinea dinamoviştilor. Cu două zile înainte de joc, o delegaţie de 200 de ultraşi a mers la stadion, a băgat echipa în şedinţă pe pista arenei, iar pe firul interceptărilor valizelor, devenite practică motivaţională în fotbalul românesc, procurorii au ascultat telefoane şi au udat, zile întregi, salcâmii din Parcul Sportiv Dinamo.

“Luni m-a sunat George Maior (n.r. director al SRI între 2006 şi 2015) şi mi-a zis «Domnul Cornel, am o rugăminte. Sunt fel de fel de zvonuri că la meciul cu Steaua. Aveţi grijă că de la Dinamo sunt vizaţi o parte dintre jucători. Să câştigaţi.  La pauză le-am spus să aibă grijă că se pregătesc să facă arestări. Era un dispozitiv impresionant, cu 20 de procurori în tribună la Urgenţă şi cu 200 de jandarmi». Antrenor era finul meu, Cornel Ţălnar”, a dezvăluit Cornel Dinu pentru GSP, la finalul lunii martie.

Cu o zi înainte de derby, Borcea a chemat chiar şi un preot, jucătorii, antrenorii, cot la cot cu preşedintele executiv s-au pus în genunchi şi au jurat că nu fac blat chiar în vestiar.

… La 11 ani de la acel meci, câştigat de gazde cu 2-1, Cornel Ţălnar rememorează momentele unui derby despre care spune că a pironit  în memoria sa “cea mai frumoasă zi din viaţa mea de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.