10 termeni de business pe care să îi știi înainte să pornești un startup

0

Dacă te bate gândul să-ți faci propria afacere atunci ar fi bine să te familiarizezi cu mediu de afaceri și cu termenii de business care sunt folosiți.

Antreprenorii au multă creativitate, au idei de produse și sunt gata să muncească pe brânci pentru ca afacerile lor să stea pe propriile picioare. Din păcate, nu toți antreprenorii cunosc termenii de business și financiari de care o să se lovească atunci când își construiesc o afacere.

Așadar, înainte să-ți dai demisia de la job și să începi o afacere ar fi bine să arunci o privire peste acești termeni.

1. Investitor de tip Angel

Angel investor este acel investitor care este dispus să ajute un start-up la început de drum și reprezintă pasul pentru antreprenori de la a investi proprii bani sau banii familiei la a investii banii altcuiva. Bineînțeles, investitorii nu fac asta din bunăvoință, ci în schimbul unor acțiuni în cadrul companiei sau în schimbul unui alt bun. Antreprenorii trebuie să știe că investitorul, prin acestă investiție, se așteptă să ia parte la deciziile legate de business și de viitorul companiei.

2. Acceleratoarele și incubatoarele de startup-uri

Cele două sunt organizații cu structuri similare a căror menire este să ajute startup-urile. Acceleratoarele rulează programe intensive și de scurtă durată, iar incubatoarele sunt orientate către susținerea mediului antreprenorial, sprijină afaceri la început de drum.

Printr-un accelerator un start-up poate primi finanţare de la program sau de la alţi investitori. Poți să te gândești la un accelerator ca la o mini-universitate unde înveți marketing, vânzări și așa mai departe. Multe acceleratoare au acelaşi model de business ca şi fondurile seed sau investitorii de tip business angel: iau acţiuni în start-up-uri în speranţa unui exit de succes peste câţiva ani.

Incubatoarele nu iau acțiuni de la startup-uri, ci unele percep o…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.