10 idei despre minunea din tenis de masă. Andru Nenciu scrie despre medalia de la Mondiale cucerită de Ovidiu Ionescu, sportivul care în copilărie juca şah

0

Cu un joc greu de contracarat, Ovidiu Ionescu şi spaniolul Alvaro Robles s-au calificat joi seara în semifinalele probei de dublu a Campionatului Mondial de tenis de masă din Budapesta, după 4-0 cu suedezii Kristian Karlsson / Mattias Falck. În faţa a 3.000 de spectatori, perechea româno-spaniolă a celebrat în ţarcul de joc victoria de răsunet şi asigurarea medaliei de bronz – la CM nu se joacă finală mică. „Nici nu ştiu de unde are Alvaro atâta putere ca să mă ţină în braţe! M-a tot aruncat în sus”, ni s-a confesat eroul României la competiţia în care jupâni sunt mereu asiatici.

Aproape de miezul nopţii, ideile i se tot ciocnesc în minte lui Ionescu, dar acceptă câteva pase cu reporterul ProSport. Din discuţia cu Ovi şi o zi plină au ieşit 10 idei sugestive pentru portretul campionului român situat pe locul 39 în ierarhia mondială.

1. Un kilogram a slăbit Ovidiu Ionescu în sfertul de finală de la Budapesta. Semifinala e programată vineri, ora 21:00 (ora României), împotriva cuplului portughez Tiago Apolonia – Joao Monteiro. Ultimul este chiar soţul Danielei Dodean. Tandemul din Lisabona a pătruns în penultimul act după ce perechea germană Timo Boll – Patrick Franziska s-a retras din competiţie. Superstarul Boll a fost pus la pat de o gripă puternică şi nici măcar sofisticaţii medici nemţi n-au ştiut cum să-l mai pună pe picioare.

2. Mondialul de tenis de masă e în ultimii ani ca o lume de neatins pentru europeni. E o lume ferecată de asiatici, iar podiumul e, cu mici excepţii, ferit de ochii curioşi ai jucătorilor de pe continentul nostru. Ca un exemplu, la CM din Budapesta, în sferturile probei feminine de simplu, au pătruns o sportivă din Hong Kong, două japoneze şi cinci chinezoaice, adică tot lotul deplasat la HungExpo de ţara cu 2.000.000…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.